Aura

Iedereen heeft een aura. Je kunt iemands aura waarnemen, niet altijd direct door zien, maar door voelen. Bijvoorbeeld voel je dat je vriendin verdriet heeft, zelfs al probeert ze het te verbergen. Of je wéét je gewoon dat er een wolk van frustratie om je partner heen hangt. Of je ervaart een sfeer van vrede en sereniteit bij iemand.

Wat is een aura?

Als we het over de aura hebben, praten we over 'de uitstraling'. De aura wordt door iedereen gevoeld en ervaren. Via de aura neem je indrukken en energie op, uit o.a. je omgeving.
Een aura is een eivormig energieveld dat in contact staat met het fysieke lichaam en het omringt. 
Het bestaat uit vele energielagen in en om het lichaam heen. Het vormt de beschermende zone van het lichaam. Door intuïtief weten, zien of voelen kan de aura waargenomen worden.
De aura en het lichaam zijn met elkaar verweven.
De aura lagen dringen door tot in het lichaam en strekken zich naar buiten uit vanuit de huid.
De lagen-niveaus die zich dicht bij het lichaam bevinden trillen op lagere frequenties, de lagen die zich verder weg van het lichaam bevinden trillen op hogere frequenties.
De aura is de dimensie/frequentie boven die van het fysieke lichaam.

Als je het over een aura hebt spreek je dus over energieën. 
Energie volgt de aandacht òf iemand heeft geleerd zijn energie bij zich te houden.
Het handhaven van evenwicht in ons auraveld is essentieel voor een goede gezondheid.
De energie kan zich laten voelen als warmte of bijvoorbeeld als getintel. Deze energie kan stromen net als elektriciteit.
De buitenrand van de aura (rond/eivormig) kun je zien als de grens tussen jou en de ander. Het beschermd je. Een gezond persoon met  een goede lichamelijke en mentale conditie, met voldoende levenskracht/ energie is omgeven door een levendig, groot, uitgebreid, helder, energiek  aura.

Een gezonde aura

● een goede lichamelijke/geestelijke conditie
● grote levenskracht
● geaard
● levendige, heldere, energieke aura
● eigen trilling/afstemming/golflengte
● hierdoor een natuurlijke bescherming (grens)*

*Bescherming van de aura.
Normaal gesproken is je aura 'licht', voedend en beschermend (tegen ongewenste energieën).
Er treden verstoringen op wanneer je bijvoorbeeld je te sterk richt op anderen. Hierdoor kan vervuiling optreden. Dit kan verwarring geven door de vermenging van spanning/emoties/gevoelens van jezelf en anderen.
Aura’s van mensen te dicht bij elkaar hoeven zich niet te vermengen, wanneer ieder is afgestemd op zijn/haar unieke trilling/frequentie/talenten (zoals bijv. 2 radiostations/zenders. Deze storen elkaar niet als ieder op zijn/haar eigen golflengte is afgestemd.)

Aura en kleur

Elke kleur heeft een specifieke invloed op het lichaam en met bijvoorbeeld gekleurde lampen, met gekleurde zijde, edelstenen, oliën (die een qua trilling overeenstemmen met een bepaalde kleur) kunnen ziektes in behandeling worden ondersteund (naast bijv. de reguliere behandeling). Kleuren beïnvloeden de emoties. Kleuren zijn natuurlijke helers. Boven is al beschreven dat zoals geluid eigen trilling heeft, maar ook gedachten en ideeën heeft net zoals  iedere kleur een eigen trillingsfrequentie.
De ene kleur activiteit, stimuleert, geeft energie, verdrijft dufheid, geeft vrijheid, liefde, herstelt het evenwicht, is helend, harmoniseert, ontspant, verhoogt gevoeligheid, zuivert, helpt met communiceren en de ander tilt je op een hoger niveau.
We kunnen kleuren (trillingsfrequenties) met liefde en intentie inzetten tijdens de aura zuivering.

Je aura energetisch zuiveren

Regelmatig je aura zuiveren en harmoniseren, geeft verlichtingen en brengt je meer bij jezelf. Het kan heel gemakkelijk met een intentie - visualisatie oefening. Nodig is om hier even tijd voor te nemen, rust en kalm te zijn. Ademen en in het hier en nu.

Oefening

Ga in een gemakkelijke houding zitten en stel je voor dat boven je, aan de hemel een stralend wit licht verschijnt. Het witte licht staat symbool voor datgene wat het heiligst is wat je kent. Het daalt in stralen op je neer.
De stralen bundelen zich en komen samen midden op je kruintje van je hoofd en daar stromen ze je lichaam binnen.

Laat je helemaal opvullen met dit witte Licht. Misschien komt er ook een andere kleur bij zoals violet en of roze licht. Probeer gewaar te worden, te voelen, te weten hoe ieder deel van je lichaam volstroomt met Licht. Je laat het Licht verder binnen stromen helemaal opvullend, door je poriën naar buiten je energieveld in. Je aura in. Het vult je hele aura op.

2014 riki.nl

Soleil Creativiteit en Bewustwording